Monday, May 27, 2013

Sunyi

38weeks 5days
Salam kengkawan. ... just nak update keadaan diri ini untuk tatapan ku setahun lagi maybe... hihi. Selalunya anak anak yg lepas lagi seminggu daku bersalin la.. 39w5days iaitu 2 hari sebelum edd. Tapi baby ketiga ni daku agak agak dalam lingkungan tu jugak.
3-4 hari yang lepas keadaan saya agak teruk, sakit perut, sakit pinggang, nak berjalan susah..nak tido pun susah. Waktu tu terpikir nak bersalin awal ker ni? Tapi sekarang saya rasa makin sihat, adakah sebab saya dah start cuti bersalin..haha nampak sangat malas kerja kan. Tapi saya ade tido dengan lapik bantal nipis kat bahagian belakang perut dan dada.. rasa selesa sikit. Kalau tidak sakitnya meracau racau pada sebelah malam. Maknanya bantal tido saya dua biji, kat bawah bantal tido tu ada sebiji bantal nipis lagi. Cubalah pada ibu sarat mengandung yang susah nak tido.
Hari ini anak anak saya dah tinggal dengan nenek (mil) sampai la saya bersalin. Rindu sangat kat diorg. .. tapi x per nanti dah bersalin diorg balik la.
En hubby pulak semangat nak sambut baby baru.. saya teruja sangat! Dia basuhkan playpen qashah, kemas bilik masterbedroom (mcm nak raya tuh) siap singgah kedai baby belikan musical box yg ada mainan boleh pusing pusing untuk letak kat playpen.
Sekarang tengah keliru nak berpantang kat bilik atas atau bawah. Sebab tandas duduk kat atas sahaja.. nanti naik turun tangga kerap sangat lain pulak jadinya..hehe
Apapun... fokus pada bersalin dulu la. Sekarang tengah berfikir nak makan apa lagi yg teringin sebelum berpantang sebab dah janji nak berpantang betul betul kan..
Okayla..cukup dulu setakat arini.. daaaa

posted from Bloggeroid